Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Αγαπημένοι μου φίλοι,

«Με ένα βιβλίο γιορτάζω! Τον κόσμο τον αλλάζω! ΔΙΑΒΑΖΩ» λέει ένα τραγούδι μου και πράγματι θεωρώ την ανάγνωση γιορτή και χαρά! Πολλές φορές με ρωτούν τα παιδιά «γιατί να διαβάζουμε λογοτεχνικά βιβλία;»

Μα είναι απλό!

Για τον ίδιο λόγο που παίζουμε ποδόσφαιρο, που πηγαίνουμε βόλτες με τα ποδήλατά μας, που βλέπουμε ταινίες, που ακούμε τα αγαπημένα μας τραγούδια και τα τραγουδάμε! ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!

Είναι απόλαυση το διάβασμα κι όποιο παιδί το ανακαλύπτει περνά υπέροχες στιγμές. Τα άλλα παιδιά τα οποία ΔΕΝ το έχουν ανακαλύψει και που χρεώνουν στο λογοτεχνικό βιβλίο την αντίδραση προς το σχολικό βιβλίο, ας τα βοηθήσετε εσείς που απολαμβάνετε την ανάγνωση! Είστε φίλοι τους και άρα ξέρετε τι τους αρέσει. Δανείστε λοιπόν ένα βιβλίο με θέμα ανάλογο με τα γούστα τους. Και μετά ας το συζητήσετε,  ας το παίξετε, ας το δραματοποιήσετε, ας φτιάξετε μαζί τη συνέχεια! Έτσι κι αλλιώς είναι άπειρες οι διασκεδαστικές δράσεις που μπορείτε να κάνετε  με αφορμή ένα βιβλίο.

Υ.Γ. Κι οι γονείς έχουν ξεχάσει τι ωραία περνάμε με ένα βιβλίο παρέα, και συχνά βουλιάζουν στον καναπέ απέναντι από την τηλεόραση … μέχρι που τους παίρνει ο ύπνος! Βαρετό! Δανείστε και σε αυτούς βιβλία! Παιδικά – μη σας παραξενεύει! Καθιερώστε ώρα οικογενειακής ανάγνωσης και θα δείτε πόσο θα χαρούν κι αυτοί! Κι οι γονείς έχουν δικαίωμα στη χαρά της ανάγνωσης

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

trigwnopsaroulhs-photo-paramithia-gia-paidia.grΟ Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει

Ο γνωστός ήρωάς μου επιστρέφει στο βυθό για να σώσει τα ψάρια από τον Άρη που θέλει να δημιουργήσει ένα υποβρύχιο τσίρκο. Τον Τριγωνοψαρούλη βοηθά μια οικολόγος, η Μπέτυ. Για χάρη του, για να μεταμορφωθεί αυτός σε άνθρωπο γίνεται εκείνη ψάρι. Κι η περιπέτεια ξεκινά. Πρόκειται για ένα διαδραστικό βιβλίο αφού εικονογράφος του είναι το κάθε παιδί αναγνώστης!

 

Ο Θησαυρός του Βιβλιοπόντικα

Ο Βιβλιοπόντικας είναι πολύ χαρούμενος γιατί στην οικογένειά του με την Τίτα Γραβιέρα προστέθηκε νέο μέλος, ένα κοριτσάκι. Όμως η παράδοση, όπως λέει η θεία Μοτσαρέλα θέλει τον πατέρα κάθε κοριτσιού της οικογένεια να πρέπει να ψάξει να βρει έναν θησαυρό για την κόρη του! Κι ο Βιβλιοπόντικας πού να ψάξει; Στα βιβλία! Ξεκινά από τη βιβλιοθήκη και μπλέκει σε περιπέτειες παρέα με ήρωες όπως ο Πήτερ Παν, ο Μικρός  Πρίγκιπας, το αηδόνι του αυτοκράτορα. Το βιβλίο συνοδεύεται από CD στο οποίο αφηγείται την ιστορία ο Γεράσιμος Γεννατάς

Ψιτ και ΜπαφΨιτ και Μπαφ

Μυστικοί Πράκτορες Δίωξης Πειρατών

Ένας σκύλος ο Μπαφ και η όμορφη του πειρατικού καραβιού, η γάτα Ψιτ, αναζητούν ποιος πήρε το θησαυρό. Σε ένα παιχνίδι ρόλων, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και κανείς δε λέει την αλήθεια, οι δυο ήρωες μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες μέχρι να αποκαλύψουν την αλήθεια, πριν αποκαλυφθεί ο ρόλος τους.

Παίξε το ανάποδα

Για μεγαλύτερα παιδιά που αγαπούν τη μουσική και το μυστήριο. Μηνύματα γραμμένα σε παλιούς δίσκους βινιλίου, προσπάθεια εμπορευματοποίησης της τέχνης της μουσικής, δράση σε Ελλάδα και Ιταλία κι ένας γιος που ψάχνει τον πατέρα του. Κι όμως  ένα αστυνομικό μυθιστόρημα μπορεί να είναι χωρίς αστυνομία αλλά με  πολύ χιούμορ και μυστήριο.

Αγάπες σαν παραμύθιαΑγάπες σαν παραμύθια

Μια κάλτσα που αναζητά το ταίρι της, μια πεταλίδα που γεννήθηκε από έναν  έρωτα που δεν υπάρχει πια και μια πεταλούδα που θέλει στα λίγα λεπτά της ζωής της να τα ζήσει όλα, είναι οι πρωταγωνιστές παραμυθιών που μιλούν για την αγάπη. Την αγάπη τη μοναδική, την αγάπη που συνεχίζεται και μετά το χωρισμό, την αγάπη για τη ζωή. Την αγάπη την παραμυθένια.

banner-960x200-new