Το Παιδικό Μουσείο Υποδέχεται τη νέα Σχολική Χρονιά

Από το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρες 10.00 – 15.00, το «Παιδικό Μουσείο – Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων» με τη συνεργασία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ανοίγει και πάλι για το κοινό με τα γνωστά και αγαπημένα εκθέματά του.

Το Παιδικό Μουσείο Υποδέχεται τη νέα Σχολική Χρονιά

Τα τρισδιάστατα εκθέματά του απευθύνονται κυρίως σε παιδιά μέχρι 12 χρόνων, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να διεγείρουν την περιέργεια και να παροτρύνουν τα παιδιά να μπουν στη διαδικασία της μάθησης. Επίσης, συνεχίζεται η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων διαφορετικών θεματικών τα Σαββατοκύριακα. Συγκεκριμένα, τη σχολική χρονιά 2013-2014, τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα αφορούν
-στις πέντε αισθήσεις για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και
-στις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου για τα παιδιά σχολικής ηλικίας

Το Παιδικό Μουσείο είναι ανοιχτό στο κοινό Τρίτη έως Παρασκευή 10:00- 14:00 και Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 15:00
Το Σεπτέμβριο, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό μόνο τα Σαββατοκύριακα.
Η είσοδος στο Μουσείο και τα εκθέματά του είναι ελεύθερη.
Τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου,
-για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την αίσθηση της «αφής»:
-Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013
-«Με πηλό και με ζυμάρι»

Με βασικά υλικά τον πηλό και το ζυμάρι, τα παιδιά δημιουργούν εικόνες από τις καλοκαιρινές τους εμπειρίες.

Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

-«Νιώθω τη φύση με τα χέρια μου»

Τα παιδιά αναγνωρίζουν με τις αισθήσεις τους και ταξινομούν φυσικά υλικά όπως χλωρά και ξερά φύλλα δέντρων, βότσαλα, καρπούς, χόρτο, άμμο κ.α.  Στη συνέχεια ανακαλύπτουν τις δυνατότητες της νερομπογιάς πάνω στα υλικά και δημιουργούν μια σύνθεση με τα αποτυπώματα της φύσης.

-για τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την κατηγορία συλλογών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου  «Ο άνθρωπος και ο χρόνος»

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

-«Η μουσική στο…δρόμο»

Τετράγωνα, τρίγωνα και κύκλοι συνδυάζονται με ήχους, εικόνες και μουσικά όργανα. Τα παιδιά συγκρίνουν ήχους διαφόρων μουσικών οργάνων, εξοικειώνονται με διαφορετικά είδη μουσικής και κατασκευάζουν τα δικά τους μουσικά όργανα για να παίξουν μουσική στο δρόμο.

Τηλ. επικοινωνίας 210-3312995

banner-960x200-new