Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα, τιμώντας τα 10 χρόνια απουσίας του Δημήτρη Ποταμίτη, παρουσιάζει από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου την παράσταση Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη, του Δημήτρη Ποταμίτη σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή.

''ISTORIES TOY PAPPOY ARISTOFANH'' -paramithia-gia-paidia.gr-photo-theatro

Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες του Αριστοφάνη (Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες) που διασκεύασε και ανέβασε το 1978, στο θέατρο Έρευνας, σε μια παράσταση «σταθμό» στην ιστορία του Παιδικού θεάτρου στη χώρα μας.

Με ευφάνταστα σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και αξιοποιώντας (όσο χρειάζεται) τη μαγεία των πολυμέσων, η παράσταση ευελπιστεί να διασκεδάσει τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές και να τους ταξιδέψει σε κόσμους τέτοιους – σαν αυτούς που οραματίστηκε ο μεγάλος ποιητής – που η ειρήνη, η ελευθερία η δικαιοσύνη, η παιδεία και η δημοκρατία είναι κατακτήσεις και όχι … ευχές.

Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης είναι του Γιάννη Ζουγανέλη και στο μεγαλύτερο μέρος της θα είναι η ίδια εκείνης της παράστασης του 1978, που θεωρείται πια «κλασική» στο χώρο της παιδικής δισκογραφίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Νίκος Δαφνής
Σκηνικά – κοστούμια : Δέσποινα Βολίδη
Χορογραφία : Αρετή Μώκαλη

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχόρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :
Κυριακή: 11:30 και 15:30

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Διάρκεια: 80 λεπτά

banner-960x200-new