Ο Καλός Μάγος

Λευκοθέα Μένεγα, Δ’ τάξη Δημοτικού, Κολλέγιο Ψυχικού
13oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παραμυθιού

Διαβάστε ολόκληρο παραμύθι ΕΔΩ

Ο Καλός Μάγος

Ήταν μια φορά ένας Άνθρωπος που έλεγε ότι ήταν Μάγος. Όπου κι αν πήγαινε έφερνε πάντοτε μαζί του μια τεράστια πράσινη βαλίτσα. Όταν τον ρωτούσαν τι έχει μέσα η βαλίτσα, έπαιρνε ένα μυστηριώδες ύφος και τους απαντούσε:
-“Μέσα σε αυτή την βαλίτσα έχω τα φίλτρα και τα ξόρκια μου.”
Αλλά κανένας δεν τον πίστευε. Όλοι του γύριζαν την πλάτη και μερικοί, μάλιστα, τον κορόιδευαν. Δεν είχε κανένα φίλο, τριγυρνούσε πάντοτε στην πόλη μοναχός, ώσπου αποφάσισε πως σε αυτή την πόλη δεν ταίριαζε πια.
Έτσι μια μέρα, ετοίμασε τα λιγοστά ρούχα του, πήρε την πράσινη βαλίτσα του και αποχαιρέτισε την πόλη.
Ο δρόμος του βουνού που διάλεξε ήταν μακρύς, κοπιαστικός και μοναχικός.
Κάθε φορά που σταματούσε να ξεκουραστεί, ονειρευόταν να είχε φίλους και ο κόσμος να τον σεβόταν και να τον πίστευε. Μετά από αρκετές ημέρες δρόμου, έφτασε σε μια καταπράσινη πεδιάδα. Εκεί, δίπλα από μια λιμνούλα με πανέμορφα νούφαρα, άκουσε την φωνή ενός βατράχου που δεν έμοιαζε με αυτή των άλλων γιατί ήταν…ανθρώπινη! Ο μάγος έσκυψε για να ακούσει καλύτερα.
-“Ξένε θέλεις να ακούσεις την ιστορία μου;”
-“Μα, φυσικά!” του απάντησε ο μάγος.
-“Καθώς ετοιμαζόμουν να φύγω από το παλάτι μου, βλέπεις ήμουν πρίγκιπας, συνάντησα μια μάγισσα που με καταράστηκε από τη ζήλια της και με μεταμόρφωσε σε βάτραχο. Για να λυθούν τα μάγια, θα πρέπει να με φιλήσει μια κοπέλα. Όμως πού να βρεθεί εδώ κοπέλα! Άλλωστε, ακόμη και αν τύχει και βρεθεί, θα ουρλιάξει και θα τρέξει μακριά! Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις;”
-“Νομίζω ότι μπορώ.” του απάντησε ο μάγος.”
-“Πώς;” ρώτησε ο βάτραχος.
-“Πρώτα θα σε πάω στην πηγή που σταματούν οι ταξιδιώτες για να πιούν νερό. Θα σου δώσω ένα μπουκαλάκι με ένα υγρό, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι όταν έρθει μια κοπέλα στην πηγή να δροσιστεί, να ραντίσεις το πόδι της με το υγρό. Αυτή θα σε αγαπήσει, θα σε φιλήσει και τότε τα μάγια θα λυθούν. Θα ξαναγίνεις πρίγκιπας και θα ζήσετε μαζί ευτυχισμένοι στο παλάτι σου. (Συνεχίζεται…)

banner-960x200-new