paramithia-gia-paidia.gr

ΠαιχνίδιαΕκπαιδευτικάΠώς Αναγνωρίζουμε τη Γεύση των Τροφίμων;
Πώς Αναγνωρίζουμε τη Γεύση των Τροφίμων;

Πώς Αναγνωρίζουμε τη Γεύση των Τροφίμων;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως αναγνωρίζουμε τη γεύση των τροφίμων; Τα 3.000 εξογκωματάκια που καλύπτουν τη γλώσσα μας, τα οποία ονομάζονται ΄”γευστικοί κάλυκες”, βοηθούν στην αναγνώριση γεύσεων.

Πώς Αναγνωρίζουμε τη Γεύση των Τροφίμων;

Μπορούν να αναγνωρίσουν αν ένα τρόφιμο είναι αλμυρό, γλυκό, ξινό ή πικρό. Κυρίως όμως η όσφρηση μας βοηθά να ανακαλύψουμε όλες τις γεύσεις των τροφών.

Γλυκό: Αυτήν τη γεύση έχουν τροφές με σάκχαρα. Τροφές με σάκχαρα είναι πλούσιες σε ενέργεια και τις χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός. Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια γεννητική προδιάθεση για προτίμηση σε τροφές με αυτή τη γεύση.
Αλμυρό: Αυτήν τη γεύση έχουν τροφές με άλατα. Το πιο συνηθισμένο άλας στα φαγητά είναι το αλάτι.
Ξινό:  Αυτήν τη γεύση έχουν τροφές με οξέα. Αν και πολλές τροφές έχουν οξέα, μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι επιζήμιες για τον οργανισμό.
Πικρό:  Αν και κάποιες έχουν φυσικά πικρή γεύση, αυτή τη γεύση έχουν τροφές χαλασμένες, μουχλιασμένες ή σαπισμένες.
Τα τελευταία χρόνια κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχει και πέμπτη γεύση που ονομάζεται ουνάμι. Αυτή η γεύση σχετίζεται με την παρουσία κάποιων πρωτεϊνών.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

First Birthday Party

Lorem ipsum dolor sit amet, cu dicant admodum vim. Id dicam evertitur pri, duis commodo ornatus eos no.