Γιατί ο Ιδρώτας μας είναι Αλμυρός;

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί γιατί ο ιδρώτας μας είναι αλμυρός; Ο ιδρώτας είναι υγρό το οποίο εκκρίνεται από τους λεγόμενους «ιδρωτοποιούς» αδένες του δέρματος των ανθρώπων και των ζώων, με τη διαδικασία της εφίδρωσης. Ο ιδρώτας μας αποτελείται κατά 99% από νερό, ενώ περιέχει και μεταλλικά άλατα σε ποσοστό 5% προερχόμενα κυρίως από χλωριούχο νάτριο.

Γιατί ο Ιδρώτας μας είναι Αλμυρός;

Είτε προκαλείται εξαιτίας της ζέστης είτε λόγω συναισθηματικής φόρτισης, η αλμυρή γεύση του οφείλεται σε αυτή την ουσία. Οι ιδρωτοποιοί αδένες βρίσκονται μοιρασμένοι σ’ όλη την επιφάνεια του δέρματος μας, σε μεγαλύτερο όμως ποσοστό στις παλάμες, τα πέλματα και το μέτωπο.

Γνωρίζατε ότι:

Ένας ενήλικας παράγει περίπου μισό λίτρο ιδρώτα την ημέρα, ενώ όταν το θερμόμετρο αγγίζει τους 40 βαθμούς και τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλά, μπορεί να φτάσει και τα 2 λίτρα! Όσο φυσιολογική, όμως, και αν είναι η εφίδρωση, συχνά προκαλεί αμηχανία, λόγω των  δυσάρεστων επιπτώσεων που έχει, όπως η κακοσμία, οι λεκέδες στα ρούχα κ.λπ. Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στη σωστή υγιεινή και φυσικά στην επιλογή του σωστού αποσμητικού!

banner-960x200-new