Τι είναι η Αφυδάτωση Τροφίμων;

Τι είναι η αφυδάτωση τροφίμων;

Η Αφυδάτωση Τροφίμων είναι μια τεχνική συντήρησης τροφής για μεγάλο χρονικό διάστημα με την αφαίρεση των υγρών συστατικών τους για να εμποδίσουν  την ανάπτυξη μικροοργανισμών σε αυτά. Η αφυδάτωση είναι μια από τις  παλαιότερες  μεθόδους συντήρησης τροφίμων. Πρώτος  την εφάρμοσε ο προϊστορικός  άνθρωπος, ο οποίος αποξήραινε σπόρους στον ήλιο. Τα αφυδατωμένα τρόφιμα τρόφιμα έχουν κατά μέσο όρο περισσότερο από το 1/5 του αρχικού προϊόντος .   

banner-960x200-new