Πως Γίνεται η Έκρηξη στα Ηφαίστεια;

Γνωρίζετε πως γίνεται η έκρηξη στα ηφαίστεια; Όταν γίνεται έκρηξη σε ένα ηφαίστειο, βγαίνουν καπνός, στάχτες, βράχια ή λάβα.

Πως Γίνεται η Έκρηξη στα Ηφαίστεια;

Η έκρηξη προκαλείται από την πίεση της λάβας και των αερίων στο εσωτερικό του ηφαιστείου τα οποία κάποια στιγμή βρίσκουν κενό και ανεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα.

Η λάβα έρχεται από τα βάθη της Γης, εκεί όπου τα πάντα λιώνουν από τη θερμότητα. Το πιο ψηλό βουνό του πλανήτη είναι ένα ηφαίστειο κάτω από τη θάλασσα. Ξεκινά από το βυθό του ωκεανού και έχει 10 χιλιάδες μέτρα ύψος. Η κορυφή του ξεπροβάλει από το νερό και σχηματίζει έτσι το νησί της Χαβάης στον Ειρηνικό ωκεανό.

Γνωρίζετε ότι:

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα υπάρχει  ένας ηφαιστειακός γίγαντας, που ευτυχώς κοιμάται ήσυχα εδώ και δύο εκατ. χρόνια. Πρόκειται για το Σουσάκι, μόλις 70 χιλιόμετρα μακριά από την Ομόνοια, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, που αποτελεί το βορειότερο άκρο του ενεργού ηφαιστειακού τόξου του νότιου Αιγαίου, στο οποίο ανήκουν και τα ηφαίστεια στα Μέθανα, στον Πόρο, στη Μήλο, στη Σαντορίνη και στη Νίσυρο….

banner-960x200-new