paramithia-gia-paidia.gr

UncategorizedΡένα Ρώση-Ζαΐρη
Ρένα Ρώση-Ζαΐρη

Ρένα Ρώση-Ζαΐρη

Ρένα Ρώση-ΖαΐρηΤο παραμύθι γεννιέται και μεγαλώνει μαζί με το παιδί, το καταλαβαίνει περισσότερο από όλα τα είδη τέχνης. Το μαγεύει, το πλημμυρίζει χαρά. Ο κόσμος του παιδιού κινείται ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό, όπως και στον κόσμο του παραμυθιού. Η φαντασία του βρίσκεται στο ζενίθ της. Ο ανιμισμός κι ο εγωκεντρισμός είναι τόσο έντονος, που τα πάντα έχουν ψυχή. Ζώα, πουλιά, παιχνίδια έχουν ίδιες ανάγκες, επιθυμίες, δυνατότητες. για να χαλαρώσει, να διασκεδάσει, να ταυτιστεί με τους ήρωες, να ονειρευτεί. Με τη βοήθεια του παραμυθιού αποκτάει σωστή, δομημένη κι οργανωμένη σκέψη, αναπτύσσει δημιουργικές ικανότητες, κριτική σκέψη, πρωτοτυπία, διαμορφώνει ανεξάρτητη προσωπικότητα
Η παιδική λογοτεχνία ανοίγει την αγκαλιά της σε κάθε βιβλίο, παίζει με το παιδί, πλέκει στεφάνι τα όνειρά του. Κάθε λεξούλα της είναι αφιερωμένη σε εκείνο, γράφτηκε για εκείνο. Κάθε ανάσα της, τα δυναμώνει… Ενθαρρύνετε το παιδί να βουτήξει στη θάλασσα της παιδικής λογοτεχνίας, να αγγίξει το ουράνιο τόξο της που είναι καμωμένο από την αγάπη, τη φιλία, την καλοσύνη που κρύβονται μέσα στα παιδικά βιβλία. Ενθαρρύνετε το παιδί αυτό το καλοκαίρι να ταξιδέψει στη πιο δροσερή θάλασσα, τη θάλασσα της παιδικής λογοτεχνίας…

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΟΝΕΑΣ; ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΟΝΕΑΣ; ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!

Ένα βιβλίο που θα σας γεμίσει χαρά, βοηθώντας σας να κατανοήσετε τα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού από τη στιγμή της γέννησής του μέχρι τα πρώτα χρόνια του στο δημοτικό σχολείο. Γιατί, μόνο όταν ξέρουμε, ενεργούμε σωστά, δεν αγχωνόμαστε και συμβάλλουμε στη σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού μας. Κι είναι τόσο απλό και τόσο όμορφο να είσαι γονέας… Η γνώση είναι χαρά, όχι μόνο για το παιδί, αλλά και για μας τους ίδιους, επειδή θεμελιώνει την ηρεμία μας και μας βοηθάει να νιώθουμε ασφάλεια.Ένα βιβλίο γραμμένο για όλους όσοι δεν προσπαθούν να διορθώσουν τα παιδιά τους, αλλά να επεξεργαστούν τη συμπεριφορά αυτών των τόσο τέλειων «ημιτελών» πλασμάτων.

Η ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ!Η ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ!

Η Ντανιέλα αγαπάει πολύ το θείο Κανέλο, τον αδελφό της μαμάς της. Μια μέρα όμως ζωγραφίζει κόκκινες βούλες στο πρόσωπό της και λέει σε όλους πως έχει ιλαρά. Δε θέλει να δει το θείο της γιατί τη γαργαλάει. Και στην Ντανιέλα δεν αρέσει καθόλου το γαργαλητό. Μέχρι που μαθαίνει πως το σώμα της είναι δικό της και πως, αν δε θέλει, κανένας δεν μπορεί να το αγγίξει.


ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΡΧΗΓΟΣΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΡΧΗΓΟΣ

Η Ντανιέλα, η μικρή κουνελίτσα, θέλει να είναι πάντα η αρχηγός. Της αρέσει να διατάζει τα άλλα κουνελάκια, να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις στα παιχνίδια τους και να κάνει πάντα το δικό της. Όταν όμως μένει χωρίς φίλους, τότε καταλαβαίνει πως φιλία σημαίνει μοιράζομαι.

ΤΟ ΨΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΓΥΑΛΙΑΤΟ ΨΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΓΥΑΛΙΑ

Ο Κόλι ήταν το πιο ευτυχισμένο και το πιο χαρούμενο ψαράκι του βυθού, μέχρι που ο ψαροφθαλμίατρος του είπε πως έχει ψαρομυωπία και πρέπει να φορέσει γυαλιά. Και τότε τα άλλα ψαράκια στο σχολείο άρχισαν να τον κοροϊδεύουν. Όταν όμως πήγαν εκδρομή για να μαζέψουν θαλάσσιες ανεμώνες, ήταν ο μόνος που είδε πιο γρήγορα από όλους ένα κοπάδι από καρχαρίες και… έγινε ήρωας!

ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΖΩΑΚΙΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΖΩΑΚΙ

O Μάγκας είναι ένα ευτυχισμένο σκυλάκι που έχει συνηθίσει να το κανακεύουν. Ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι ένα καινούριο ζωάκι και… σημασία δεν του δίνουν πια. Μόνο το καινούριο ζωάκι που κλαίει πάνε βόλτα μέσα σε ένα κρεβατάκι με ρόδες. Ο Μάγκας θυμώνει κι αποφασίζει να το δαγκώσει… Ώσπου το παράξενο ζωάκι τού χαμογελάει!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

First Birthday Party

Lorem ipsum dolor sit amet, cu dicant admodum vim. Id dicam evertitur pri, duis commodo ornatus eos no.