Παραμύθια για Παιδιά

Menu 

Εργαστήριο για Παιδιά- Γίνε κι εσύ ένας Μικρός Ρεπόρτερ

Εργαστήριο για Παιδιά- Γίνε κι εσύ ένας Μικρός Ρεπόρτερ. Ένα εργαστήρι τριών συναντήσεων για παιδιά 8-12 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη

Εργαστήριο για Παιδιά- Γίνε κι εσύ ένας Μικρός Ρεπόρτερ 

Ημερομηνίες: Παρασκευή, 16, 23 και 30 Μαΐου 2014

Κόστος: 45 € για κάθε παιδί -40 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013-2014- (και για τις τρεις συναντήσεις)

Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 6.30 έως τις 8 μ.μ.

 Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο

Τα παιδιά θα γίνουν μικροί δημοσιογράφοι, θα συντάξουν και θα γράψουν ένα τεύχος της παιδικής εφημερίδας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ «Παιδιά, διάλειμμα!».

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των παιδιών με την ανάγνωση και συγγραφή διαφορετικών κειμενικών ειδών. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, να παρουσιάσουν, να γράψουν και να διορθώσουν κείμενα, τα οποία θα αποτελέσουν το υλικό ενός τεύχους της παιδικής εφημερίδας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ «Παιδιά, διάλειμμα!», το οποίο θα εκδοθεί και θα μοιραστεί. Οι δραστηριότητες αυτές θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν σε βάθος τη δομή διαφορετικών κειμένων και επομένως να διαβάζουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, να αναπτύξουν δηλαδή δεξιότητες απαραίτητες για να γίνουν επαρκείς αναγνώστες αλλά και συγγραφείς. Τέλος, το γεγονός ότι θα κληθούν να συνεργαστούν με άλλους για να πετύχουν έναν κοινό σκοπό θα ενισχύσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες, καθώς θα μάθουν να δέχονται και να εκτιμούν διαφορετικές απόψεις.

Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στα παιδιά το βιβλίο Αόρατοι Ρεπόρτερ, Επτά συναρπαστικές ημέρες του Άρη Δημοκίδη.

Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)

Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 40 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

Εργαστήριο για Παιδιά- Γίνε κι εσύ ένας Μικρός Ρεπόρτερ

 Λίγα Λόγια για την Παιδαγωγο:

Η Άλκηστη Χρονάκη μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σύγχρονη Λογοτεχνία σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο θεματικό πεδίο «Διδακτική της Λογοτεχνίας» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ με θέμα Η Συμβολή της Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων στη Διαμόρφωση της Υποκειμενικότητας των Εφήβων. Στο πλαίσιο της διατριβής και για τις ανάγκες της έρευνας, οργάνωσε και λειτούργησε λέσχες ανάγνωσης παιδιών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και ΙΕΚ ως καθηγήτρια Αγγλικών, συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα που υλοποιούσε και ως μεταφράστρια. Παράλληλα, από το 1998 μέχρι το 2003 αρθρογραφούσε στο λογοτεχνικό περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ με βιβλιοκριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων. Από το 2006 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας). Οδηγίες για εύκολη πρόσβαση στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ θα βρείτε ΕΔΩ. (link)

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη κάθε συνάντησης.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων

στο τηλ.: 211 3003580
στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου) μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν από την έναρξη του εργαστηρίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Μια καλή ευκαιρία για να επισκεφθείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ είναι οι εκδηλώσεις μας για παιδιά κάθε Σάββατο. Δείτε ΕΔΩ (link) το ημερολόγιο των εκδηλώσεων και επιλέξτε όποια σας αρέσει. Η εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται στην πρώτη συνάντησή του.

Διεύθυνση: Ιπποκράτους 118, Τ.Κ. 11472, Αθήνα
Τηλ.: 211 300 3580, Fax: 211 300 3581