Έκθεση Φωτογραφίας στο Μουσείο Ηρακλειδών

Με ένα νέο χώρο τέχνης και πολιτισμού γιορτάζει τα δέκα χρόνια της λειτουργίας του το Μουσείο Ηρακλειδών. Γνωστό από τις μόνιμες συλλογές του με έργα Μ.C. Escher και V.Vasarely και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα που γεφυρώνουν την Τέχνη με τα Μαθηματικά και τις Επιστήμες, το Μουσείο Ηρακλειδών εγκαινιάζει τώρα ένα νέο πόλο δράσης, σε κοντινή ακτίνα από το κεντρικό κτήριο.

Έκθεση Φωτογραφίας στο Μουσείο Ηρακλειδών
Πρόκειται για ένα θαυμαστά αποκατεστημένο νεοκλασικό με πρόσοψη στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο και τον σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου.
Με στόχο να εμπλουτίσει την πνευματική ζωή της Αθήνας αλλά και να συμπληρώσει και να διευρύνει τον βασικό προσανατολισμό του Μουσείου, το παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών λειτουργεί για το ευρύ κοινό από την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην πόλη της Αθήνας, με αφορμή τα 180 χρόνια από την ανακήρυξή της ως πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Η έκθεση φωτογραφίας με γενικό τίτλο:
Μεταμορφώσεις των Αθηνών
Φωτογραφικό οδοιπορικό 1839-1950 είναι μία μοναδική περιήγηση στην ανάπτυξη της ελληνικής πρωτεύουσας μέσα από το σπάνιο αρχειακό υλικό του ιστορικού της φωτογραφίας και συλλέκτη Χάρη Γιακουμή.
Ο επισκέπτης θα μπορεί να παρακολουθήσει τις οικοδομικές φάσεις της Αθήνας και να στοχαστεί πάνω στις διαρκείς μεταμορφώσεις του αστικού τοπίου. Γνωστά τοπόσημα της Αθήνας, τα μεγάλα δημόσια νεοκλασικά κτίρια, σκηνές δρόμου, οι λόφοι και το ιστορικό τοπίο της πόλης προβάλλονται με συνεχείς εναλλαγές που δίνουν τροφή για σκέψη για το σήμερα.
Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από εκατό αυθεντικές φωτογραφίες – μερικές από τις οποίες χρονολογούνται κοντά στην εφεύρεση της φωτογραφικής τέχνης και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2015. Το οδοιπορικό εμπλουτίζεται από πανοραμικές απόψεις των Αθηνών σε μεγάλες εκτυπώσεις, παλιές φωτογραφικές μηχανές και επτά στερεοσκοπικά μηχανήματα, μεταξύ των οποίων και δύο εκπληκτικές συσκευές εποχής που επιτρέπουν στον επισκέπτη να δει πενήντα φωτογραφίες γυρίζοντας ένα μοχλό.
Η έκθεση συμπληρώνεται με μία μικρή επιλογή σύγχρονων φωτογραφιών της Αθήνας από τον δημοσιογράφο και μελετητή της Αθήνας Νίκο Βατόπουλο, μία ενότητα που λειτουργεί ως επίλογος και γέφυρα με το παρόν.

– Παύλος και Μπελίντα Φυρού
ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Νέο Κτίριο-Παράρτημα: Απ.Παύλου 37, Θησείο
Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτ.: Κλειστά, Τρ.-Παρ.: 17:00-21:00, Σάβ.-Κυρ.: 11:00-19:00
Γενική Είσοδος: 4 ευρώ

banner-960x200-new