Παραμύθια για Παιδιά

Menu 

Τι είναι η Αφυδάτωση Τροφίμων?

Πρόκειται για τεχνική συντήρησης τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα με την αφαίρεση των υγρών συστατικών τους για να εμποδίσουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών σε αυτά.

Τι Eίναι η Aφυδάτωση Tροφίμων?

Η αφυδάτωση είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης τροφίμων. Πρώτος την εφάρμοσε ο προϊστορικός άνθρωπος, ο οποίος αποξήραινε σπόρους στον ήλιο. Τα αφυδατωμένα τρόφιμα έχουν κατά μέσο όρο περισσότερο από το 1/5 του όγκου του αρχικού προϊόντος.

 

Γνωρίζατε ότι:

Οι χυμοί φρούτων μπορεί να έχουν περισσότερες θερμίδες και ζάχαρη συγκριτικά με τα αναψυκτικά. Για παράδειγμα ένα ποτήρι με χυμό μήλου, μπορεί να έχει 115 θερμίδες, ενώ ένα ποστήρι αναψυκτικό 95 θερμίδες.