Παραμύθια για Παιδιά

Menu 

Συγγνώμη, Μπορώ να Πω Κάτι;

Συγγνώμη, Μπορώ να Πω Κάτι;

Συγγραφέας: Μαριέττα Κόντου

Εικονογράφηση: Μαγδαληνή Θεοχάρη

Εκδόσεις : Μίνωας

Τιμή: 7,20€

 

Συγγνώμη, Μπορώ να Πω Κάτι;

Υπόθεση:

Με λένε Όμηρο και είμαι μόλις 10 χρόνων. Θέλω να μεγαλώσω για να μπορώ να πω όλα όσα σκέφτομαι. Είναι τόσο πολλά: από την αγάπη που έχω για τους παππούδες μου μέχρι την έντονη και όλο γλύκα σχέση με τον αδελφό μου, αλλά και για τη δασκάλα μου που με έκανε να αγαπήσω το σχολείο λίγο παραπάνω. Έχω πολλές απορίες και ανησυχίες, νιώθω συχνά μπερδεμένος ακόμα και με τους κοντινούς μου ανθρώπους! Παρόλο που δεν μιλάω σαν μεγάλος, μπορώ να σκέφτομαι σαν μεγάλο παιδί που καταλαβαίνει τους μεγάλους. Μακάρι να μπορούσαν κι εκείνοι να σκέφτονταν σαν μεγάλα παιδιά για να καταλαβαίνουν εμάς τα μικρά… Αυτά θέλω να τους πω, αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα!

 Μέσα από την αφήγηση της καθημερινότητας του μικρού Όμηρου η συγγραφέας θίγει με άμεσο και απλό τρόπο σημαντικά θέματα και ανησυχίες που απασχολούν τα παιδιά, όπως η φιλία, οι σχέσεις με το άλλο φύλο καθώς και τους παππούδες, η αυτοαντίληψη κ.ά., τα οποία πολύ συχνά οι ενήλικες αγνοούν ή δεν αντιλαμβάνονται. Γι’ αυτόν τον λόγο, το Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι; είναι μια ιστορία που μπορεί να διαβαστεί τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους γονείς τους.

 Η σειρά Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις με θέμα Κοινωνική Ζωή απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10+ και περιλαμβάνει ιστορίες με κεντρικό άξονα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της κοινωνικής ζωής των μικρών αναγνωστών.